Menu

Kloosterwoning

Informatie

Ontwerp: Herindelen en ontwerpen van een totaalinterieur voor 5 woonlagen van een Kloosterwoning.

Opdrachtgever: Particulier

Locatie: Bennebroek

Datum: 2015-2016

Fase: Bouwfase

Oppervlak: 340 m2 woonoppervlak

Projectteam: studio-EI

3D visuals; 8A Architecten

“Van Klooster tot Herenhuis – Wonen in een monument”

Herindelen en ontwerpen van een conceptueel totaalinterieur van een Kloosterwoning.

Het gehele klooster is in verschillende riante herenhuizen en appartementen opgedeeld en in opdracht van een van de kopers heeft studio-EI een concreet op maat interieur ontworpen.
Met behoud van enkele bijzondere details en bestaande karakteristieke lijnen binnen dit deel van het klooster is een functionele herindeling gemaakt zonder het karakter en gevoel van het oude klooster te verliezen.
Deze bijzondere woning bestaat uit 5 royale woonlagen met extreem hoge plafonds. Op iedere verdieping zijn bewust de lange kloostergangen behouden gebleven, zij geven een duidelijke richting aan het ontwerp en de vormentaal. Een nieuw trappenhuis is toegevoegd en enkele wanden van de oude kleine kloosterkamertjes zijn tot grote ruimtes geopend.

De kelderruimte wordt bewoonbaar gemaakt en krijgt de functie van een zit- en speelkamer. Daarnaast is ruime bergruimte gecreëerd en een wijnkelder met bar ontworpen, mooi passend binnen de gewelfde ruimtes.

Op de begane grond is een imposante entree, een garderobe en wc, een fijne werkplek en een ruime leefkeuken met eetkamer ontworpen.

De eerste etage is ingedeeld met een grote ouderslaapkamer, ruime badkamer, wc en wasruimte. Daarnaast is een spannende kinderkamer ontworpen met maatwerk meubels en is de enorme hoogste van het kloosterplafond gebruikt voor het realiseren van een mezzanino.

Op de tweede verdieping zijn de oorspronkelijke kamertjes doorgebroken om ruimere slaapvertrekken voor de kinderen te kunnen creëren. Daarnaast is een tweede badkamer ontworpen waarbij materiaalkeuzes heel conceptueel zijn toegepast voor verrassend resultaat.

Tot slot is een zolder ingedeeld als logeerkamer en deels technische ruimte en berging.

preloader