Menu

Museum-Cafe

Informatie

Ontwerp: Interieurontwerp Museum Café

Opdrachtgever: Museum Hilversum

Locatie: Hilversum

Datum: 2016

Fase: Gerealiseerd

Projectteam: studio-EI en Pudelskern

Fotografie: Hans Peter Föllmi

3D visuals: Hendrik Jehle

Museum Café

Na de opdracht (en het grote succes) van de gouden spiegelmeubels vond Museum Hilversum het tijd om het Museum Café een grondige metamorfose te geven.

Passend bij de stijl en het krachtige effect dat de gouden zitelementen creëren, wilde het museum een nieuw ontwerp voor het café. In de bestaande situatie was de routing niet helder en was het onduidelijk dat het Museum daadwerkelijk een café bezat. Hier moest verandering in komen;

Door de routing te veranderen en de kassa vanuit het VVV souterrain te verplaatsen naar het café is een heldere invulling gegeven aan de functie van de ruimte. Samen met Pudelskern heeft studio-EI  een krachtig maar eenvoudig zwart strak meubelontwerp in de ruimte te geplaatst waarin de functie van bar, keuken en kassa zijn geïntegreerd.
Voor het ontwerp zijn de materialen van de gouden zitelementen conceptueel doorgevoerd in hoge achterwand waaraan een krachtige tegenhanger is toegevoegd in een zwart gestructureerd materiaal voor het keukenblok.

De eenvoud van het ontwerp en de keuze voor het krachtige zwart geven rust aan de monumentale ruimte. De lengte van het aanwezige meubel creëert een heldere richting en bepaalt hiermee een automatische routing naar de expositieruimtes.

In lijn met de gouden zitmeubels zijn nu ook tafels ontworpen die flexibel inzetbaar zijn als lees- en vergaderplek of als onderdeel van de expositieopstellingen.

preloader