Menu

Museum Hilversum

Informatie

Opdrachtgever: Museum Hilversum

Project: Festival voor Nieuwsfotografie, Zilveren Camera

Ontwerp: Flexibele zitelementen en inrichting Museum

Locatie: Hilversum

Fase: Gerealiseerd, 2016

Projectteam: Studio-EI, Pudelskern en Fine

Inrichting tentoonstelling Zilveren Camera: Pudelskern en Fine

Fotografie: Hans Peter Föllmi

3D visuals: Hendrik Jehle

Voor de nieuwe meubels voor Museum Hilversum was met name flexibiliteit nodig. Passend binnen de monumentale ruimtes van het oude raadhuis en binnen de strakke witte muren van de expositieruimtes in de moderne uitbouw.

 

Zestig extra zitplekken was de wens, flexibel inzetbaar voor diverse evenementen, startend met het Festival voor Nieuwsfotografie en de expositie van de zilveren camera 2016.

Het werden gouden spiegelende elementen in verschillende maten en lengtes. Samen met Pudelskern en Fine ontwierpen we de gouden blokken die flexibel inzetbaar zijn als zitplekken, tafels, bar, garderobe of spreekgestoeltes.
De gouden vlakken weerspiegelen de ruimte waarin ze worden geplaatst waardoor ze in zowel de klassieke als de moderne ruimtes volledig tot hun recht komen. In de klassieke ruimtes gaan ze naadloos op in de omgeving en worden het bijna museale objecten op zich.

In de moderne expositiezalen worden ze veelal als groepjes zitelementen ingezet en zijn het opvallende objecten die met name elkaar spiegelen.

 

De meubels zijn door de variëteit en flexibiliteit multifunctioneel inzetbaar en worden veelvuldig ingezet in opstellingen voor lezingen, debatten, exposities en masterclasses.

preloader