Menu

Loft – Amsterdam

Informatie

Opdrachtgever: Particulier

Project: Van opslagzolder tot zolderloft

Locatie: Amsterdam Rivierenbuurt

Ontwerp: Herindeling zolderetage, ontwerp maatwerk keuken, kastenwanden, meubels, badkamer, kinderkamer, wijziging gevel, materialisatie en lichtplan.

Fase:  Gerealiseerd 2013

Fotografie: studio-EI

Van opslagzolder tot zolderloft:
De voormalige opslagruimtes van ieder onderliggende appartementen zijn verbouwd tot 1 grote loftruimte.

Studio-EI heeft een ontwerp gemaakt voor de herindeling van de gehele verdieping, waarbij een maatwerk keuken, een kinderkamer, kastenwanden, een badkamer , maatwerk meubels en een tunnelhaard zijn gerealiseerd.
Alle onnodige tussenwanden zijn verwijderd en de nok is in het zicht gebracht. Door de tunnelhaard met de nok te verbinden is de hoogte van de ruimte optisch versterkt.

Voor de materialisatie is gekozen voor een rustige basis met een strakke gietvloer en veelvuldig gebruik van eenvoudig multiplex. Het grote zitelement met veel verborgen kastruimte verbindt de zitkamer en de eetkamer met de tv ruimte. Als tegenhanger qua materiaalgebruik is 1 groot keukeneiland van imiroest geplaatst in een verder strakke witte maatwerk keuken.

Extra licht en optische ruimte is gecreëerd door gebruik te maken van grote schuivende raampartijen waardoor een optimaal binnen-buiten is ontstaan.
In de zomer is het dakterras een verlengde van de woonruimte. .

preloader