Menu

Herenhuis – Amsterdam

Informatie

Opdrachtgever: particulier Woning 17

Locatie: Amsterdam

Project: Interieur- en meubelontwerp zolder

Oppervlak: 86m2

Ontwerp: Herindeling zolder, ontwerp kinderkamers, werkkamer en loggia, kinderbadkamer, ouderbadkamer, maatwerk meubels, materialisatie, meubeladvies en lichtadvies.

Fase: Gerealiseerd 2016

Foto’s: studio-EI

Ontwerp en herindeling van een gehele zolderetage en 2 nieuwe badkamers.
Gerealiseerd is een zolderverdieping met 2 kinderkamers, een overloop met werk- en knutselplek, een loggia en een kinderbadkamer met apart toilet.
Voor de kinderkamers is gebruik gemaakt van conceptueel materiaalgebruik om rust en eenheid te creëren. De maatwerk meubels zijn op de groei ontworpen.

De relatief kleine kinderbadkamer moest een metamorfose ondergaan waarbij ook nog eens de wc een eigen entree moest krijgen. Door met nissen en een verdiepte grote spiegel te werken oogt de badkamer veel ruimer dan deze in werkelijkheid is. Niet alleen de ruimte zelf maar ook het daglicht wordt optisch verdubbeld. Daarnaast is gebruik gemaakt van een vloertegeltje dat op de wand is doorgezet wat rust creëert ondanks de verrassende vorm en formaat van de tegel.

Voor de ouderbadkamer is gebruikt gemaakt van contrasterende materialen; een hele strakke witte gietvloer steekt af tegen het wildverband van de gebruikte tegels in 3 maten en 2 texturen. Door gebruik te maken van een opstap voor alles wat betegeld is, is dit contrast nog eens versterkt. Ook de zwarte kranen zijn binnen dit concept bewust gekozen. De inloopdouche is achter de wand met nis van het bad geplaatst. De wastafel is een maatwerk ontwerp en gerealiseerd door Not Only White.

preloader