Menu

Woonboerderij – Frankrijk

Informatie

Opdrachtgever: particulier

Project: Zolderverbouwing vakantiewoning

Ontwerp: Herindeling, meubelontwerpen en interieurontwerp

Locatie: Bourgogne, Frankrijk

Projectteam: studio-EI en 8A Architecten

Fase: gerealiseerd 2011

Fotografie: studio-EI en 8A Architecten

3D visuals: 8A Architecten

Voor de gehele zolderetage van deze 16e eeuwse boerderij in een Frans klein dorpje in de Bourgogne heeft studio-EI i.s.m. 8A Architecten een interieurontwerp gerealiseerd.

D.m.v het plaatsen van een centrale kern in de ruimte zijn 2 verblijfsruimtes ontstaan; een atelier en een kinderslaapzolder. De kern zelf bevat alle noodzakelijke functies geïntegreerd in 1 object; hierin bevinden zich een  trap, badkamer, toilet, garderobekasten en verborgen kastruimtes voor verf en schilderijenopslag.
De kern is als opvallend element in de ruimte gezet en heeft de vorm van een huisje zoals een kind dat zou tekenen. Aan de kant van de kinderslaapzolder zijn de badkamer en wc in de kern geplaatst. Aan de zijde van het atelier zijn kasten gecreëerd voor verfspullen en zijn 2 antieke Franse wastafels opgehangen; 1 op kinderhoogte en 1 op volwassen hoogte.

Het dak van de gehele zolder is vernieuwd en geïsoleerd. Daarnaast zijn er extra dakramen op de noordkant van de woning geplaatst voor extra ventilatie in de slaapzolder en ideaal werklicht voor het atelier.

Voor de slaapzolder zijn de bedden speciaal op maat ontworpen; de matrassen zijn in hoogte verstelbaar zodat de bedden voor zowel kinderen als voor volwassenen geschikt zijn; Indien de matrassen op hun laagste stand worden geplaatst ontstaat een opstaande rand aan de zijkanten zodat de allerkleinsten niet uit hun bedje kunnen rollen. Bij een hogere instelling bevindt het matras zich op comfortabele zithoogte zonder opstaande randen.

preloader